برگزاری نمایشگاه آشنایی با هنر «ماندالا»در پیش دبستان و دبستان غیردولتی جوانه ها

برگزاری نمایشگاه آشنایی با هنر «ماندالا»در پیش دبستان و دبستان پژوهش محور غیردولتی جوانه ها

بدین وسیله به اطلاع خانواده های محترم می رسانیم نمایشگاه "آشنایی با هنر ماندالا" از ساعت 10 الی 12 روز دوشنبه مورخ 24/4/1398 با حضور سرکار خانم سلیمی در محل دبستان جوانه ها برگزار خواهد شد.

شایان ذکر است با توجه به جنبه تکنیکی بالای این هنر، مخاطب این نمایشگاه صرفاَ اولیا گرامی می باشند.

جهت آشنایی بیشتر با این هنر زیبا توجه شما را به تاریخچه ای مختصر و نمونه هایی از این سبک هنری جلب می کنیم.

 

تاریخچه ی ماندالا به صورت مختصر:

 واژه ماندالا (Mandala) در زبان باستانی مردم هندوستان به معنی دایره است. این واژه از ریشه "ماندا " به معنای ذات یا جوهر و پسووند "ال" به معنای ظرف یا دربردارنده، گرفته شده است. از این رو "ظرف جوهر" هم معنا می دهد و یک کهن الگو محسوب می شود. در واقع ماندالا یک شکل هندسی است که در ادیان هندو و بودا به عنوان دایره هایی نمادین برای نمایش جهان هستی، تمرکز بر خویشتن و جستجو در درون انسان هستند.

 همچنین نوعی مدیتیشن محسوب می شود. فرد با تسلط بر خویشتن زمینه ساز رهایی از تلاطم و آشفتگی های فکری خویش می شود. مدیتیشن جریان ساده ی تماشا کردن به خویشتن می باشد، بدون هیچ پیش فرض و جنگیدن یا انکار خویشتن. جریان ماندالاتراپی زمینه ساز نگاه عمیق به خود واقعی و رضایت از ماهیت وجودی می باشد.

ماندالاها را می توان حتی از زیر میکروسکوپ تا پشت تلسکوپ مشاهده کرد. از آرایش خاص و عجبیب کریستال های یخ تا انسجام بی مانند سیارات و کهکشان ها و جهان هستی، قابل مشاهده هستند. از این رو در زندگی ما حضوری همیشگی دارد.

 یک ماندالا بیشتر از یک شکل ساده است و می توان آن را به عنوان مدلی از ساختار زندگی در نظر گرفت. در واقع این طرح هندسی کهن، یک نمودار کیهانی است که روابط تا بینهایت را برای ما یادآوری می کند و جهان درون و برون بدن و ذهن ما را گسترش می دهد. دایره نماد روح است، نماد ناخودآگاه انسان. چنانکه افالطون روح را همانند یک کره می پنداشت. از طرفی چهار گوشه یا چهار ضلعی، نماد مادیات، جسم و واقعیت است و به خودآگاه انسان اشاره دارد.

 

گزارش تصویری